Een heer om port mee te drinken ...

Titel
Een heer om port mee te drinken ...

Jaar
1972

Pagina's
160Mary Dorna

Een heer om port mee te drinken

Het werk van Mary Dorna past op twee manieren in de traditie van de Nederlandse literatuur. Zij behoort tot het rijtje schrijvers dat telkens weer opduikt om een mentaliteit van relativerend, humoristisch realisme aan te duiden (Nescio, Willem Elsschot, C.C.S. Crone, S. Carmiggelt, Gerard Kornelis van het Reve) en zij is ook een van de eerste vertellers-per-cursiefje die van een vorm van journalistiek een literair genre hebben gemaakt.

Een heer om port mee te drinken bevat niet alleen verhalen uit Onmaatschappelijke voorkeur, Wanordelijkheden rondom een lastig kind en Vingeroefeningen; er staan ook negen niet eerder in boekvorm verschenen verhalen in, ontleend aan het liefderijk behoede knipselarchief van Bruno Wille, Mary Dorna’s tweede echtgenoot.

S. Carmiggelt: •[...] dit werd geruime tijd geleden geschreven, maar het heeft vandaag op deze dag niets verloren aan beeldende kracht, aan bondige directheid, aan humor en aan een soort poëtische vurigheid die men in alle verhalen van Mary Dorna terugvindt. Dit werk is niet gedateerd en zal het ook nooit zijn, omdat hetgeentoontjeaanslaat.dat meestal snel verbleekt, maar warmbloedig leeft uit een rijke, hoogst persoonlijke stijl en een volstrekt zuivere emotionaliteit die een zelden voorkomende modus vivendi heeft gevonden met de glimlach.’

f

Omslag: H. Berserik ISBN 90 214 9314 4

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition).
Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen.


Weergave
Afbeelding / Tekst (OCR)

Alle boeken in deze digitale bibliotheek kunt u gratis lezen of downloaden. Met een vrijwillige donatie helpt u ons met het in stand houden en verder uitbreiden van de bibliotheek. Klik hier als u een bijdrage wilt overmaken.