Zichronot - Herinneringen

Titel
Zichronot - Herinneringen

Jaar
1952

Pagina's
92



vallende, met inbegrip van de kosten en regten van overschrijving ten kantore der hypotheken, met de gevolgen en aankleven van dien door den comparant kooper alleen en voor het geheel zullen worden gedragen en betaald.

Deze koop en overdragt is wijders gedaan en gesloten tot en voor de som van Vijf duizend Vijf honderd gulden Nederlandsch welke koopsom de comparant verkooper in zijn voorgeschrevene hoedanigheid verklaart en erkent uit handen van den comparant kooper te hebben ontvangen en naar zich genomen den kooper voor die voldoening kwiterende, en dechargerende finaal en zonder eenig voorbehoud en met belofte van vrijwaring voor alle namaning.

En ten gevolge dier betaling verklaarde de comparant verkooper in zijne voorgeschrevene hoedanigheid den kooper te stellen en te subrogeren in alle regten van eigendom die de verkooper of zijne voorgangers tot heden op de verkochte perceelen heeft of hebben gehad en uitgeoefend of hadden kunnen hebben en uitoefenen, daarvan ten behoeve van den kooper geheel afstand doende bij deze, met begeerte dat de kooper in het bezit en den eigendom van de door hem gekochte perceelen worde gesteld als naar de wet.

Kiezende de comparanten te dezer zake domicilium aan hunne hier-voren gemelde tegenwoordige woonplaatsen.

Zijnde de Comparanten aan mij Notaris bekend.

Waarvan acte.

Gepasseerd binnevl Amsterdam ten kantore van den ondergetee-kenden notaris op den Kloveniersburgwal in tegenwoordigheid van den heer Dirk Jacobus Leepel Candidaat Notaris en van Laurens Dolhein, bode hij het leesmuseum heiden binnen deze stad woonachtig de eerste op de Nieuwezijds Voorburgwal en de laatste in de Ro-meinsarmsteeg als getuigen die de minute dezer met de comparanten benevens mij notaris na gedane voorlezing hebben geteekend. (geteekend) I. S. ter Veen - J. I. Spits - D. J. Leepel - M. L. Dolhein -1. de Man, Notaris.

Dat huis zag er toen anders uit dan tegenwoordig. Er was nog geen rooilijn voor voorgevels en men mocht stoepen hebben, die een vrij groot deel van de breedte van de straat innamen. Het tegenwoordige Rembi-andthuis (dat later een steen in de gevel bezat, waarop met Gothische letters „Rembrandts woning” stond) bestond toen uit twee huizen. Naast onze grote stoep met een platform bevond zich nog een kleinere. Ik denk dat Rembrandt met Saskia ’s avonds daar wel eens gezeten hebben. Zoals later — in mijn jeugd — er vaak Joodse families zaten in de zomeravond, als de Joden uit de om-

15

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition).
Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen.


Weergave
Afbeelding / Tekst (OCR)

Alle boeken in deze digitale bibliotheek kunt u gratis lezen of downloaden. Met een vrijwillige donatie helpt u ons met het in stand houden en verder uitbreiden van de bibliotheek. Klik hier als u een bijdrage wilt overmaken.