Auteur /Rebecca Kisch-Spitz

Geboren: 8 september 1869, Amsterdam
Overleden: 9 mei 1963, Amsterdam
Werken van Rebecca Kisch-Spitz in de Digitale Joodse bibliotheek
Zichronot - Herinneringen (1952)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/166.jpg Rebecca Kisch-Spitz

Rebecca Spitz werd geboren in het dubbele woonhuis Jodenbreestraat 4-6 in Amsterdam, het huidige Rembrandthuis. Ze trouwt op 10 juli 1902 met Hartog Izaak Kisch, een koopman en handelsagent in huishoudelijke artikelen. Het echtpaar krijgt één zoon, Izaak.

De meeste informatie die wij hebben kunnen vinden, gaat over het pand Jodenbreestraat 4-6. Rembrandt woonde hier tot aan zijn faillissement: op 1 februari 1658 wordt het pand bij executie verkocht. Twee eeuwen later, op 29 juni 1824 wordt het rechterhuis gekocht door Hester Jochem Spitz ten behoeve van haar minderjarige zoon Jochem Izak Aron Spitz. Deze verkoopt het huis in 1831 en koopt beide huizen in 1862 terug. Hij is de grootvader van Rebecca Spitz.


Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.