Daar zaten wij, impressies over 'Londen '40-'45'

Titel
Daar zaten wij, impressies over 'Londen '40-'45'

Jaar
1965

Pagina's
136MEYER SLUYSER

de populaire journalist en commentator, die grote bekendheid geniet door zijn veelvuldige optreden voor radio en t.v.r evenals door zijn alom geprezen boeken over de verdwenen Amsterdamse joodse buurten (van de eerste VOORDAT IK HET VERGEET tot de laatste AMSTERDAM JE HEBT EEN ZOUTE SMAAK zoal geen onverbiddelijke dan toch uitgesproken bestsellers), toont in dit boek een ander aspect van zijn veelzijdige persoonlijkheid. Meyer Sluy-ser behoorde tijdens de oorlog tot de kleine groep van naaste en vertrouwde medewerkers van Minister-President Gerbrandy in Londen.

Hij was er o.a. lid van de Buitengewone Raad van Advies der Nederlandse regering. De Parlementaire Enquête Commissie memoreerde in lovende termen zijn aandeel in de voorbereiding van de terugkeer naar Nederland, in het bijzonder ten aanzien van het herstel der vertegenwoordigende lichamen, hij was de man die de FLITSPUIT hanteerde en nog veel meer.

'..., DAAR ZATEN WIJ', een titel, ontleend aan psalm 137, kan men het beste stellen tegenover de verslagen van bovengenoemde Parlementaire Enquête Commissie als een HISTOIRE INTIME der regering in Londen '40-'45.

Met milde humor en bezonken wijsheid worden de grote daden (soms ook de kleine) beschreven van figuren die nu reeds tot de historie behoren.

Zowel door de sfeer als door de persoonlijke stijl, de humor en de ironie, soms uitlopend in sarcasme, maar vooral ook door de vele intieme details, die tot dusver nauwelijks bekend waren, is '.. DAAR ZATEN WIJ' een fascinerend boek geworden, dat juist nu wij 20 jaar bevrijding gedenken, veler aandacht zal trekken.

KOSMOS ANTWERPEN AMSTERDAM

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition).
Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen.


Weergave
Afbeelding / Tekst (OCR)

Alle boeken in deze digitale bibliotheek kunt u gratis lezen of downloaden. Met een vrijwillige donatie helpt u ons met het in stand houden en verder uitbreiden van de bibliotheek. Klik hier als u een bijdrage wilt overmaken.