Dapper zijn omdat het goed is

Titel
Dapper zijn omdat het goed is

Jaar
1993

Druk
1993

Overig
1ed 1993

Pagina's
204p i o juli 1960 werd Sal San-^ X. JtCn Same״ met Michel^Rap-

P^^jsS een verboden wapenfabriek in Ma-

jft^ÖPfi■^ rokko. Hij werkte ook mee aan het »SBSmI' illegaal drukken van persoonsbewij-

A zen en was medeplichtig aan de ver-׳־» vaardiging van valse Franse francs voor het Algerijnse Bevrijdings-

^ffl» ■c In afwachting van een proces bleef ׳ u hij meer dan een jaar in voorarrest, wat aanleiding gaf tot hevige protesten in de pers en zelfs tot vragen in het Parlement. Uiteindelijk heeft Santen ruim vijftien maanden in de cel doorgebracht.

Dapper zijn omdat het goed is bevat de brieven die Santen in die periode aan zijn vrouw schreef. Zij laten de persoonlijke kant van het verhaal zien. In een inleiding, die Santen ruim dertig jaar na dato aan zijn brieven toevoegde, kijkt hij nog eens terug op deze moeilijke periode, en gaat hij in op zijn beweegredenen en de politieke omstandigheden van destijds. Dit alles maakt Dapper zijn omdat het goed is tot een document van grote historische en menselijke waarde.

In /Adiós Companeros!, dat later is opgenomen in de verzamelbundel Poste-restante Rood, heeft Sal Santen het verhaal verteld van zijn deelname aan het Algerijnse verzet tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog (1954-1962).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition).
Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen.


Weergave
Afbeelding / Tekst (OCR)

Alle boeken in deze digitale bibliotheek kunt u gratis lezen of downloaden. Met een vrijwillige donatie helpt u ons met het in stand houden en verder uitbreiden van de bibliotheek. Klik hier als u een bijdrage wilt overmaken.