Auteur /Emmy Belinfante-Belinfante

Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/emmy_belinfante.jpg Emmy Belinfante-Belinfante
Over Emmy (voluit Emilie) Belinfante is vrij weinig bekend. Zij is geboren in Amsterdam, op 23 maart 1875, als telg van de bekende Belinfante-familie. Op 30 april 1903 trouwt zij met Raphael Belinfante. Uit dit huwelijk worden drie kinderen geboren: Aron Abraham (die al op éénjarige leeftijd overlijdt), Ernst en Lydia. Emilie is op 25 september 1944 in Theresienstadt vermoord. Zij is dan 69 jaar oud.
Onder de naam Emmy Belinfante-Belinfante schreef zij een aantal kinderboeken. Eén daarvan, Confetti, schreef zij samen met haar vriendin Cissy van Marxveldt, bekend van de Joop ter Heul-boeken.
Emilie Belinfante is een nicht van de journaliste Emilie Josephine Belinfante. De nichtjes worden vaak verward, soms zelfs voor één en dezelfde persoon aangezien. De verwarring ontstaat gemakkelijk: zij heten beiden Emilie, beiden met roepnaam Emmy, zijn in hetzelfde jaar geboren en in het zelfde jaar vermoord, de kinderboekenschrijfster in Theresienstadt, de journaliste in Auschwitz-Birkenau.

Digitaal archief over Emmy Belinfante-Belinfante
pdf Advertentie ondertrouw, Algemeen Handelsblad, 16 april 1903
pdf Advertentie huwelijk, Algemeen Handelsblad, 30 april 1903
pdf Bespreking boek ‘Het lichtend verschiet’, uitgeversbrochure Gebr. Kluitman, 1925
pdf Artikel over boek ‘In het gareel’, Algemeen Handelsblad, 14 november 1928
pdf Artikel over boek ‘In het gareel’, Leeuwarder Courant, 23 juli 1929
pdf Artikel over boek ‘Contrasten’, Het Volk, 14 juni 1932
pdf Artikel over boek ‘Mieke van de Klaproos’, Bataviaasch Nieuwsblad, 14 april 1934
pdf Artikel over boek ‘Wisselend Getij, Bataviaasch Nieuwsblad, 1 februari 1935
pdf Artikel over boek ‘Naar Sneeuw en Zon’, Soerabaiasch Handelsblad, 19 maart 1936
pdf Artikel over boek ‘Het Geitenweitje’, De Tijd, 2 december 1938
pdf Artikel over boek ‘Het muizennest’, De Tijd, 29 november 1939

Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.