Auteur /Jelle van Slooten

Geboren: 16 juli 1959, Urk
Werken van Jelle van Slooten in de Digitale Joodse bibliotheek
Een ver-Urkte Israëliet (1995)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/jelle_van_slooten.jpg Jelle van Slooten
Jelle van Slooten groeide op in Urk en is predikant in Zuidlaren. Tijdens zijn studie theologie, met als specialiteit de Joods-christelijke verhouding, onderzocht hij ook de geschiedenis van de familie Kropveld - de la Penha. Dit was een Joodse familie die zich begin 20e eeuw in zijn woonplaats Urk vestigde en over wie nog altijd gesproken werd. Wat gebeurde er met de man die Japien de Joode werd genoemd? Waar kwam hij vandaan, hoe paste zijn komst in de ‘Joodse’ geschiedenis van Urk, hoe leefde en werkte hij en wat is er van hem geworden? De zoektocht naar de familie Kropveld - de la Penha beïnvloedt het leven en werk van Jelle van Slooten tot vandaag de dag en leidde in 1995 tot een boekje ‘Een ver-Urkte Israeliet’ dat hij opdroeg aan het enige overgebleven familielid, Keetje Stam - Kropveld. Van Slooten is, als leerling van prof. dr. Simon Schoon, al vele jaren actief binnen de Joods-christelijke dialoog en hij maakt zich dagelijks sterk voor het Joodse denken als basis voor het christendom.

Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.