Auteur /Berdi Vieyra-Pront

Werken van Berdi Vieyra-Pront in de Digitale Joodse bibliotheek
Dagboeken over een onderduikstertje 1942-1945 (2012)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/berdi_vieyra.jpg Berdi Vieyra-Pront
Berdina (Berdi) Sere Pront werd geboren in 1942, als dochter van Abraham Pront en Rachel Walg. Vlak na haar geboorte werd ze ondergebracht bij twee lesbische dames, Cornelia Adriana Maria Hennekam en Greet van Hinte, aan de Scheldestraat in Amsterdam, waar ze de oorlog als onderduikkind overleefde. Na de oorlog werd Berdi met haar natuurlijke ouders verenigd.
Haar pleegmoeders hielden tijdens de oorlogsperiode een dagboek bij waarin de ontwikkeling en belevenissen van de kleine Berdi werden opgeschreven. Ter gelegenheid van haar 70e verjaardag stelde Berdi Vieyra de handgeschreven dagboeken ter beschikking aan het Joods Historisch Museum, waar ze in de mediatheek zijn opgenomen.
Voor haar kinderen en kleinkinderen heeft ze haar dagboeken in een kleine oplage laten drukken. Wij zijn haar zeer erkentelijk dat zij dit boek, een zo persoonlijk document, aan Crescas ter beschikking heeft gesteld en toestemming heeft gegeven om het in onze Digitale Bibliotheek op te nemen.

Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.