Auteur /Moses Monasch

Geboren: 10 juli 1852, Gouda
Overleden: 7 december 1915, Utrecht
Werken van Moses Monasch in de Digitale Joodse bibliotheek
Geschiedenis van het volk Israël (1891)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/162.jpg Moses Monasch

Moses Monasch werd geboren in Gouda als zoon van Elias Monasch, een kleermaker, en Sara Leuvenberg. Hij trouwde twee maal: eerst met Thamar Henriette de Lima, die op jonge leeftijd (circa 35 jaar) overleed, en later met Rosette Konijn.

Monasch studeerde aan het Nederlands Israëlietisch Seminarium in Amsterdam en behaalde daar in 1885 de moré-titel, de hoogste rang van godsdienstleraar. Van 1888 tot 1905 was hij conrector van het N.I.S. en regent van het Nederlands Israëlitisch Jongensweeshuis in Amsterdam.

In 1905 wordt Monasch opperrabbijn van de gezamenlijke ressorten Amersfoort en Drenthe. Hij overlijdt op 63-jarige leeftijd in Utrecht en wordt opgevolgd door opperrabbijn Justus Tal.


Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.