Auteur /Joseph Gompers

Geboren: 22 maart 1899, Amsterdam
Overleden: 30 april 1945, Tröbitz
Werken van Joseph Gompers in de Digitale Joodse bibliotheek
Maäsiejoth, wondere verhalen (1930)
Melodieën der stilte (1939)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/57.jpg Joseph Gompers

Joseph Gompers werd geboren als zoon van Philip Gompers, een juwelier, en Rebecca de Haan. Hij trouwde in 1921 met Marianne Loonstein. Het echtpaar kreeg één zoon, Philip Louis, geboren 17 december 1921.

Gompers was vertaler, dichter en publicist. Hij schreef onder andere in het Nieuw Israëlietisch Weekblad, voor het blad van de Joodsche Invalide, en hij was redacteur van de Mizrachie, het blad van de religieuze zionisten.

Naast zijn werk als schrijver was Joseph Gompers actief in diverse besturen. In 1933 werd hij bestuurslid van de propagandacommissie van de Joodsche Invalide en lid van de kunstcommissie van het Noodfonds 1933 van het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen. Tijdens de oorlog was Joseph adviseur voor de Joodsche Raad.

Geen van de gezinsleden overleefde de oorlog. Joseph kwam 30 april 1945 om in Tröbitz, Marianne overleed daar op 6 mei 1945. Philip Louis werd 24 september 1941 in Mauthausen vermoord.


Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.