Auteur /Lion Wagenaar

Geboren: 22 september 1855, Amsterdam
Overleden: 4 juni 1930, Amsterdam
Werken van Lion Wagenaar in de Digitale Joodse bibliotheek
Joodse godsdienstleer voor de jeugd (1969)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/171.jpg Lion Wagenaar

Lion Wagenaar is een zoon van Alexander Wagenaar, een koopman, en Nanette Ephraim van Praag. In 1882 trouwt hij met Helene Wormser. Het echtpaar krijgt vijf kinderen.

Wagenaar studeerde aan het Nederlands Israëlietisch Seminarium (NIS). In 1880 studeert hij af met de titel moré. Een jaar later wordt hij conrector van het NIS.
In 1888 wordt hij benoemd tot opperrabbijn van het synagogaal ressort Friesland en in 1895 tot opperrabbijn van Gelderland. Daarnaast is hij verschillende keren interim-opperrabbijn van de ressorten Overijssel, Noord-Brabant, Limburg en Utrecht. In 1918 legt hij zijn functie als opperrabbijn van Gelderland neer en wordt hij rector van het NIS in Amsterdam. Wagenaar maakte verder naam als kanselredenaar en polemist.

Opperrabbijn Wagenaar overleed in 1930 en is naast zijn in 1916 overleden echtgenote begraven op de Joodse begraafplaats in Arnhem.


Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.