Zij lieten hun sporen achter

Titel
Zij lieten hun sporen achter

Jaar
1964

Pagina's
270In dit boek schildert de historicus dr. Jaap Meijer een boeiende serie portretten van Joden die door hun leven of hun werken invloed hebben uitgeoefend op de Nederlandse beschaving. Menasseh ben Israël, Spinoza, Isaac da Costa, Samuel Sarphati, Henri Polak, Herman Heyer-mans, Carry van Bruggen: het zijn maar enkele van de bekendste namen uit de geschiedenis van het ‘huwelijk tussen twee culturen’ zoals Meijer het ergens treffend noemt.

Uit dit kleurrijke boek rijst het beeld op van het Joodse volk in de lage landen, na eeuwen geassimileerd, maar ondanks de meest consequente emancipatie toch een Oosterse kern behoudend. Wat de Joodse bijdrage tot de Nederlandse cultuur is geweest vormt het thema van deze afwisselende collectie biografieën.

Omslag:

Zerk uit het jaar 5454 (1694) op de Portugees-Israëlitische Begraafplaats te Ouderkerk aan de Amstel foto Alexander Verherne

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition).
Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen.


Weergave
Afbeelding / Tekst (OCR)

Alle boeken in deze digitale bibliotheek kunt u gratis lezen of downloaden. Met een vrijwillige donatie helpt u ons met het in stand houden en verder uitbreiden van de bibliotheek. Klik hier als u een bijdrage wilt overmaken.