Auteur /Abraham (Appie) Mock

Geboren: 24 december 1907, Amsterdam
Overleden: 12 augustus 1992, Den Haag
Werken van Abraham (Appie) Mock in de Digitale Joodse bibliotheek
Bezettingstijd in Nederland Onder de Duitsche dwingeland (1945)
Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/img/schrijvers/appie_mock.jpg Abraham (Appie) Mock
Abraham (Appie) Mock werd geboren in Amsterdam op 24 december 1907 en overleed 12 augustus 1992 in Den Haag.
Op 14-jarige leeftijd ging Appie werken bij de Vries van Buuren, een textielgroothandel. Zes jaar later stapte hij over naar de concurrent, S.I. de Vries, waar hij als verkoper aan de slag kon. In 1934, hij had inmiddels een auto!, vertrok hij naar Kan & Co in Den Haag, weer als verkoper van damesbovenkleding.
Tijdens de oorlogsjaren zat Appie ondergedoken, evenals zijn vrouw en twee zonen. Relaties uit zijn klantenbestand hielpen hem aan een onderduikadres.
Na de oorlog beschreef hij zijn ervaringen in een lang gedicht. Van het boekje dat hiervan gedrukt werd, verschenen 12.000 exemplaren.
In 1946 ging hij opnieuw aan de slag bij Kan & Co, waar hij zich na verloop van tijd met de inkoop ging bezighouden. Als één van de eersten liet hij kleding maken in het Verre Oosten (Zuid-Korea, Hong Kong). Op 70-jarige leeftijd, hij was inmiddels mededirecteur, ging Appie Mock met pensioen.
Stil thuis zitten kon Appie niet. Hij begon een groothandeltje in partijgoederen. Met deze geliefde ‘hobby’ bleef hij actief tot aan zijn dood in 1992. Appie Mock werkte ruim 70 jaar in de textiel.

Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.